Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πώς να απενεργοποιήσετε την web camera σε έναν υπολογιστή


Σχεδόν όλα τα laptop στις μέρες μας έχουν ενσωματωμένες web κάμερες, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τις χρησιμοποιούν για επικοινωνία. Οι κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συνομιλία μέσω βίντεο, (πχ Skype).
Αν και το video chating είναι ωραίο για τους περισότερους από μας, υπάρχουν και κάποιοι που μπορεί να θέλουν να απενεργοποιήσουν την λειτουργία της κάμερας καθώς διάφορες κρατικές υπηρεσίες (πχ FΒΙ, ΝSΑ κλπ) αλλά και hackers έχουν χρησιμοποιήσει τις web κάμερες υπολογιστών στο το παρελθόν για να παρακολουθούν τους χρήστες χωρίς καν ο χρήστης να πάρει χαμπάρι!



Η αποτελεσματικότητα των επιθέσεων που στοχεύουν τις web κάμερες εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των τρωτών σημείων στο λειτουργικό, αλλά και κακόβουλο λογισμικό (malware) που εκτελείται στον υπολογιστή-στόχο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει ανάγκη να έχουμε την κάμερα standby ανά πάσα στιγμή ή και καθόλου, αν δεν την χρησιμοποιούμε ποτέ, τότε μπορούμε να την απενεργοποιήσουμε από τον υπολογιστή μας.

Για να απενεργοποιήσουμε την web camera του υπολογιστή κάνουμε τα παρακάτω.


Πατήστε το πλήκτρο των Windows για να ανοίξετε το start menu ή το start screen (στα Windows 8).
Πληκτρολογήστε Device Manager και επιλέξετε το πρώτο αποτέλεσμα από τη λίστα.
Αν όλα πήγαν καλά, ο Device Manager των Windows θα πρέπει να ανοίξει.
Αν όχι, δοκιμάστε το εξής: Πατήστε τα πλήκτρα Windows-R για να ανοίξετε το run και πληκτρολογήστε devmgmt.msc και πατήστε enter.
Εντοπίστε Imaging Devices και μετά το Integrated Camera. Εάν δεν είναι εκεί, ελέγξετε το Sound, video and game controllers.
Κάντε δεξί κλικ στο Integrated Camera και επιλέξετε το Disable από το μενού.
Η κάμερα έχει απενεργοποιηθεί και δεν μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί, εκτός αν έχει ενεργοποιηθεί.
Για να την ενεργοποιήσετε ξανά, επαναλάβετε τη διαδικασία, αλλά επιλέξτε Εnable από το μενού όταν κάντε δεξί κλικ.

Αν τα παραπάνω σας φαίνονται πολύπλοκα απλά μπορείτε να κλείνετε το καπάκι του laptop σας όταν δεν το χρησιμοποιείτε, ή να βάλτε ταινία ή απλά να στρέψετε την κάμερά σας αλλού, αν δεν θέλετε να παρακολουθείστε ή να καταγράφεστε :)

Διαβάστε επίσης: Camfecting, η κάμερα του laptop σας παρακολουθεί

Αν βρήκατε χρήσιμο αυτό το θέμα κάντε ένα Like στο Facebook πάνω δεξιά.

1 σχόλιο:

τι ειναι το bitcoin είπε...

This is great revealing content. Thank you I really appreciate the unique articles you write. bitnews provide this τι ειναι το bitcoin