Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Απομακρυσμένη διαγραφή δεδομένων μέσω του Android Device Manager


H Google μέσω της υπηρεσίας Android Device Manager δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους συσκευών Android, να εντοπίσουν τις συσκευές τους αλλά και να διαγράψουν τα στοιχεία από αυτές αλλά και να αλλάξουν τους κωδικούς κλειδώματος, σε περίπτωση απώλειας.
Η διαδικασία ενεργοποίησης και χρήσης είναι πολύ απλή.



Αρχικά πάμε στο google.com/android/devicemanager, όπου και θα δούμε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Google Account μας. Εφόσον η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ, μπορούμε να δούμε την τοποθεσία της καθώς και να το κάνουμε να "χτυπήσει" με την επιλογή Ring.


Για να χρησιμοποιήσουμε τη δυνατότητα αλλαγής κωδικού και διαγραφής δεδομένων, πρέπει να θέσουμε την εφαρμογή Android Device Manager ως «Διαχειριστή Συσκευής». Έτσι η εφαρμογή θα αποκτήσει κατάλληλα δικαιώματα για να μπορεί να κλειδώσει τη συσκευή ή να διαγράψει δεδομένα απομακρυσμένα. Πατάμε το «Αποστολή ειδοποίησης στη συσκευή» («Send a notification to your device»).


Στη συσκευή μας θα έρθει μια ειδοποίηση, την οποία μόλις πατήσουμε θα εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα, στο οποίο επιλέγουμε «Ενεργοποίηση» («Activate»).


Από κει και πέρα είναι ενεργές οι επιλογές αλλαγής κωδικών της συσκευής και απομακρυσμένης διαγραφής δεδομένων.


Θα έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τον κωδικό μας ακόμα και να προσθέσουμε νεό κωδικό, αν δεν είχαμε ορίσει προηγουμένως.


Όπως βλέπουμε και στα προειδοποιητικά μηνύματα, μετά την διαγραφή δεδομένων η εφαρμογή Android Device Manager δεν θα λειτουργεί, ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα διαγραφούν τα δεδομένα της κάρτας SD (εξαρτάται απο την συσκεύη), ενώ η διαδικασία είναι ΜΗ αναστρέψιμη.


Για όλες τις λειτουργίες απαιτείται η συσκευή να είναι συνδεδεμένη στο Internet (μέσω SIM ή WiFi), ενώ αν δεν είναι, οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μόλις συνδεθεί.


Αν βρήκατε χρήσιμο το παραπάνω άρθρο κάντε Like πάνω δεξιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: