Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Βρείτε Κρυμμένα Ασύρματα Δίκτυα


Ένας από τους αναγνώστες μας, μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε έναν οδηγό για το πως μπορούμε να βρούμε κρυμμένα ασύρματα δίκτυα wifi και να μάθουμε επίσης και το SSID τους (όνομα δικτύου). Υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα εργαλεία, που χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες της δικτύωσης, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται μόνο σε Linux. Για τα Windows υπάρχουν πολύ λίγα προγράμματα και ακόμη λιγότερα διαθέσιμα δωρεάν. Ωστόσο, υπάρχει ένα προγραμμα - το inSSIDer - το οποίο μας βοηθά να αναλύσουμε όλα τα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή μας. Επίσης μας δείχνει, τα κρυμμένα δίκτυα μαζί με πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Διαβάστε τον παρακάτω οδηγό για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το εργαλείο και πώς να το χρησιμοποιήσετε.



Γνωρίστε το inSSIDer

Το inSSIDer είναι ένα φοβερό δωρεάν εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πχ στο laptop σας για να ανιχνεύσει και να εντοπίσει τα ασύρματα δίκτυα γύρω σας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έιναι κρυφά (δεν εκπέμπουν το ονομά τους).


Πέρα από αυτά με το inSSIDer μπορείτε να μάθετε πολλά για κάθε δίκτυο καθώς επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τον εντοπισμό προβλημάτων στο ασύρματό σας δίκτυο.

Με το inSSIDer θα εμφανιστούν όλα τα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή μας. Κάναμε μια γρήγορη σύγκριση στην περιοχή μεσω του της αναζήτησης των Windows 7 και μας εμφανίστήκαν 5 ασύρματα δίκτυα που είναι διαθέσιμα.


Τρεχοντας το inSSIDer εμφανίστικαν 6 δίκτυα, μεταξύ των οποίων ενα που ήταν κρυμμένο.


Για κάθε δίκτυο, μπορούμε να δούμε το SSID του (το όνομα δικτύου), το ασύρματο κανάλι που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση του σήματος του, το RSI (η ισχύς του σήματος - Received Signal Strength Indication), το είδος της ασφάλειας που χρησιμοποιείται, το μέγιστο ποσοστό απόδοσης (π.χ. 54 Mbps) , τη μαρκα του router που εκπέμπει το σήμα και τον τύπο δικτύου.


Άλλες Χρήσιμες Πληροφορίες από το inSSIDer

Στη κάτω πλευρά του παραθύρου του inSSIDer, βλέπουμε καποιες καρτέλες. Η καρτέλα Welcome μας δίχνει μερικά links για χρήσιμα tutorials και οδηγούς.

Η καρτέλα Time Graph δείχνει την ισχύ του σήματος του κάθε δικτύου, σε πραγματικό χρόνο. Μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το γράφημα ενώ κινουμεστε γύρω από το σπίτι και να εντοπίσει τα δωμάτια όπου το ασύρματο σήμα είναι αδύναμο ή πιό ισχυρό. Μπορείτε να δείτε παρακάτω πώς η ισχύς του σήματος του ασύρματου δικτύου μας (με πράσινο χρώμα) άλλαξει καθώς πηγαινουμε από δωμάτιο σε δωμάτιο.


Οι καρτέλες 2.4GHz και 5 GHz μας δείχνουν την ισχύ του σήματος για τα ασύρματα δίκτυα που λειτουργούν στις συχνότητες 2,4 ή 5 GHz αντίστοιχα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε το δίκτυο στο οποίο έχει το καλύτερο σήμα στην περιοχή μας.


Μπορείτε να κατεβάσετε το inSSIDer από εδώ


Αν βρήκατε χρήσιμο αυτό το θέμα κάντε ενα Like στο Facebook πάνω δεξιά.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Το κατέβασα αλλά δεν είναι δωρεάν.