Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τέλος το αναλογικό σήμα στην Θεσσαλονίκη


Από τις 03.00 τα ξημερώματα της 14ης Δεκεμβρίου 2012, διακόπτεται η εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από το επιτρεπτό κέντρο ψηφιακής εκπομπής «Χορτιάτης» της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ: 2691/Β΄/4-10-2012) των Υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.



Κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των Νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρό μέρος του Νομού Χαλκιδικής θα λαμβάνουν μόνο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Η απόφαση αυτή αφορά όλα τα κανάλια (δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής και περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας) που εκπέμπουν το πρόγραμμά τους από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής, το οποίο καλύπτει πάνω από 1,5 εκατ. τηλεθεατές.

Η περιοχή της Θεσσαλονίκης καλύπτεται ψηφιακά από δύο κέντρα εκπομπής, τα «Φιλίππειο» και «Χορτιάτη», που αποτέλεσαν το 2010 τον πρώτο σταθμό της ψηφιακής μετάβασης, οπότε και πραγματοποιήθηκε η έναρξη του ψηφιακού σήματος στην ευρύτερη περιοχή. Αρχικά τον Ιανουάριο του 2010 για τα ιδιωτικά και περίπου έξι μήνες μετά για τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας.
Τη διετία αυτή, οι τηλεθεατές είχαν τη δυνατότητα να δουν τα οφέλη της ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού προγράμματος αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επερχόμενη οριστική αλλαγή τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: