Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

5 μικρά κόλπα για το ποντίκι του υπολογιστή μας


Oι πιο πολλοί από εμάς δεν τις γνωρίζουν αλλά πρόκειται για απλές κινήσεις τις οποίες μπορούμε να κάνουμε με το ποντίκι του υπολογιστή μας και να μας κάνουν την ζωή πιο γρήγορη.

Εάν σύρουμε ένα αρχείο κρατώντας πατημένο το δεξί πλήκτρο του ποντικιού και το μεταφέρουμε μέσα στον ίδιο φάκελο τότε ανοίγει ένα μενού επιλογών που λέι "Αντιγραφή" και "Δημιουργία συντόμευσης". Μετακινώντας το σε άλλο φάκελο κάνει ότι και με το αριστερό πλήκτρο πατημένο δηλαδή αντιγραφή.

Αν κρατήσουμε πατημένο το Alt και μετακινίσουμε το ποντίκι μας πάνω ή κάτω επιλέγουμε κείμενο σε στήλες. Αυτό μπορουμε να το χρησιμοποιήσουμε παντού ακόμα και σε εντολές στο command prompt (εκτός από το Notepad).

Παρόμοια είναι και η χρήση του Ctrl. Κρατώντας το πατημένο μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά κομμάτια κειμένου και στην συνέχεια να τα αποθηκεύσουμε στο πρόχειρο συμπτυγμένα. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει επιλέγοντας και πολλαπλούς φακέλους στα Windows.

Με το Shift πατημένο και ταυτόχρονα πατώντας δεξί κλικ πάνω σε ένα αρχείο ή φάκελο ενεργοποιούμε κρυφές επιλογές για το Windows Explorer στην επιλογή "Αποστολή προς".

Τέλος για όσους έχουν ποντίκι με τρία πλήκτρα πατώντας το μεσαίο ή την ροδέλα μπορούμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε καρτέλες στο internet με ένα και μόνο πάτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: