Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Πώς να πάρετε ενα sceenshot της οθόνης σας / How to Print Screen (Screen Capture)


Μία συνάδερφος στην δουλειά ήθελε να "φωτογραφίσει" το τι εμφανιζόταν στην οθόνη του υπολογιστή της εκείνη την στιγμή με αποτέλεσμα να ψάχνει στο internet για κάποια εφαρμογή που θα μπορούσε να το κάνει για αυτή.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.



Για να πάρετε ένα screenshot στα Windows, απλά να πατήσετε το πλήκτρο PRINT SCREEN / PRTSC / PrtScn στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας. Αυτό θα πάρει μια πλήρη φωτογραφία από ότι είναι ενεργό και ανοιχτό στον υπολογιστή εκείνη την στιγμή.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε τα πλήκτρα ALT + PRINT SCREEN στο πληκτρολόγιό σας για να πάρετε ένα screenshot μόνο από το ενεργό παράθυρο που είναι στο προσκήνιο εκείνη την στιγμή.

Από 'κει και πέρα, μπορείτε απλά να επικολλήσετε την αντιγραμμένη εικόνα σε μια οποιαδήποτε εφαρμογή (πχ word, paint, κλπ).

Υπάρχει η πιθανότητα για λόγους ασφαλείας η λειτουργία του πλήκτρου PrtScn να έχει απενεργοποιηθεί (πχ αν είστε σε κάποια τράπεζα).
Τι μπορείτε να κάνετε:
Αν έχετε windows 7 ή 8 ανοίξτε το εργαλείο Snipping tool (Start > Accessories > snipping tool) επιλέξτε την περιοχή που θέλετε και αποθηκεύετε την εικόνα.


Το snipping tool δεν υπάρχει στα Windows ΧΡ αλλά στα ΧΡ αν έχετε εγκαταστήσει τα Office 2007 ή 2010 και 2012 τότε ανοίξτε το One note πηγαίνετε μετά εκεί που θέλετε να βγάλετε το sceenshot και πατήστε ταυτόχρονα από το πληκτρολόγιο το πλήκτρο Windows + S.

Δεν υπάρχουν σχόλια: