Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ενεργοποίηση της γραμμήs γρήγορης εκκίνησης στα Windows 7 / Enable Quick Launch bar in Windows 7


Προεπιλεγμένα, η μπάρα γρήγορης εκκίνησης (Quick Launch bar) δεν είναι διαθέσιμη στα windows 7. Για να τρέξετε προγράμματα γρήγορα μπορείτε να σύρετε το εικονίδιο τους στην γραμμή εργασιών.

Παρόλα αυτά μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε την γραμμή γρήγορης εκκίνησης και το πλήκτρο επιφάνειας εργασίας όπως ήταν και στα Windows Vista και Windows XP.



1. Κάντε δεξί κλικ σε μια άδεια περιοχή στην γραμμή εργασιών, επιλέξτε Toolbars και στην New toolbar.


2, Στο παράθυρο διάλογου, που θα εμφανιστεί, κάντε Copy / Paste το παρακάτω path και στην συνέχεια επιλέξτε Select Folder:

%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch


3. Τώρα μπορείτε να δείτε την γραμμή ταχείας εκκίνησης με το κείμενο στην δεξιά πλευρά στην Γραμμή εργαλείων. Για να μην εμφανίζονται τα γράμματα αλλά εικονίδια κάντε δεξί κλικ πάνω της και απόεπιλέξτε τα Show Text και Show title.


4. Σύρτε την μπάρα γρήγορης εκκίνησης στην αριστερή πλευρά της γραμμής εργαλείων. Αν δεν μπορείτε να την σύρετε κάντε δεξί κλικ στην γραμμή εργασιών και βεβαιωθείτε ότι η ένδειξη Lock the taskbar είναι αποεπιλεγμένη.


Σε περίπτωση που θέλετε να εμφανίζονται μεγάλα εικονίδια στην γραμμή Γρήγορης εκκίνησης, κάντε δεξί κλικ σε μια άδεια περιοχή στην μπάρα Γρήγορης εκκίνησης, επιλέξτε View, και μετά επιλέξτε Large Icons.

Για να προσθέσετε ένα πρόγραμμα στην γραμμή γρήγορης εκκίνησης, σύρτε το πρόγραμμα που επιθυμείτε πάνω σε αυτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: